Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ψαρονέφρι και μάλιστα γεμιστό...

- Τι είναι ψαρονέφρι;
- Δεν είναι ψάρι, δεν είναι νεφρό, δεν είναι το νεφρό του ψαριού!
- Ψαρονέφρι είναι το φιλέτο του χοιρινού, είναι το πιο τρυφερό κομμάτι και βρίσκεται στην οσφυϊκή χώρα κοντά στα νεφρά.

Ένα πιάτο από όλη την Ελλάδα!

Τι θα χρειαστούμε:

Ψαρονέφρια για όλους (ένα για τον καθένα)
Φέτα Παρνασσού
Κατίκι Δομοκού, ή Κοπανιστή Νάξου!
Λιαστή ντομάτα Σαντορίνης
Πιπεριές Φλωρίνης ψητές
Λάδι Μεσσηνίας
Αλάτι και πιπέρι
Ρίγανη Ευβοίας




Αυτό λοιπό είναι το ψαρονέφρι !

Ζητάμε από το χασάπη μας να το ανοίξει ή το ανοίγουμε εμείς (όσοι τέλος πάντων τα πάμε καλά με τα μαχαίρια) και γίνεται κάπως έτσι....

παίρνουμε τον μπάτη (έτσι το λένε το μπρούτζινο εργαλείο της φωτογραφίας) και χτυπάμε το ψαρονέφρι προς τα έξω για να ανοίξει...


βάζουμε τα ψαρονέφρια στην άκρη.


Παίρνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την κόβουμε σε καρέ...



 το ίδιο κάνουμε και για την Σαντορινιά λιαστή ντομάτα...

παίρνουμε μια μπασίνα (η μεταλλική λεκανίτσα)
και μέσα βάζουμε την φέτα, το κατίκι, την λιαστή ντομάτα και τις πιπεριές,
προσθέτουμε λάδι, ρίγανη και πιπέρι...


τα ανεκατέβουμε όλα πολύ καλά, να σπάσει η φέτα και να γίνουν όλα ένα,
τα ανακατέβουμε λίγο ακόμα για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε εντάξει...
(εδώ δεν έχει φωτογραφία, γιατί την ξέχασα)

Παίρνουμε πάλι τον δίσκο κοπής και βάζουμε πάνω το ανοιγμένο και χτυπημένο ψαρονέφρι, το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε κατά το δοκούν...



 παίρνουμε μια γενναία κουταλιά από το υλικό μας και το απλώνουμε πάνω στο ψαρονέφρι,
αν μας φανεί λίγο τότε βάζουμε και άλλο...











τα τυλίγουμε με το ειδικό δίχτυ ή
τα δένουμε με νήμα που αντέχει στον φούρνο
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!









Παίρνουμε τώρα ένα ταψί που να τα χωράει όλα, τα τοποθετούμε όπως πρέπει, βάζουμε μέσα λίγο νερό και λάδι (για να μην κολλήσουν και καούν) και το υπόλοιπο από την γέμιση (αν έχει περισσέψει).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180, και όταν ζεσταθεί φουρνίζουμε το ταψί μας.
Μετά από περίπου 40' είναι έτοιμα...












--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προλαβαίνεις να το φτιάξεις;

Αν όχι, τότε...

Σήκωσε το τηλέφωνο και πάρε στο 210 2823100 και σε λίγο ο άνθρωπος μας θα είναι στην πόρτα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου